Facebook
Twitter
Προσθήκη στα Αγαπημένα
RSS
Εγγραφή μέλους
Η ενεργή συμμετοχή των νέων της Καλαμάτας στις φετινές εκλογές PDF Εκτύπωση E-mail

ekloges telikoΔημοτικές εκλογές προ των πυλών, έχοντας τη σημασία τους όχι μόνο για όσους κατεβαίνουν στον εκλογικό στίβο, αλλά και για τους πολίτες που καλούνται να επιλέξουν τους πιο άξιους.
Πολλοί είναι οι νέοι άνθρωποι–που μάλιστα για πρώτη φορά- κατέρχονται στις εκλογικές διαδικασίες. Ένας απ' αυτούς, ο Παναγιώτης Ι. Λύρας που είναι υποψήφιος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Καλαμάτα» του Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μιλά για την υποψηφιότητά του και για το τι σημαίνει Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας.

 

 

 

Lyras panagiotis-2

Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές;

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Καλαμάτας εξελίχθηκε σε περιοχή ισχυρή, με διαρκή ανάπτυξη και θετικές προϋποθέσεις για το μέλλον. Αξίζει να συμμετέχουμε στην προσπάθεια για την προώθηση και την αναβάθμιση του τόπου μας και το κίνητρό μου είναι η ενεργή παρουσία προς αυτήν την κατεύθυνση. Η απόφαση μου, όμως, είναι και συναισθηματική. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια γειτονιά της πόλης, δίπλα από το Γήπεδο του Μεσσηνιακού, στην οποία ζω και αντιλαμβάνομαι τις δυνατότητες βελτίωσης της καθημερινότητας, της επίλυσης ζητημάτων που όλους μας απασχολούν και επιθυμώ να ενταχθώ σε μια ήδη επιτυχημένη δημοτική αρχή με σκοπό τη συμβολή και δραστηριοποίηση για την πόλη που αγαπάμε.

Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα;

Η απόφαση είναι και συνειδητή και νομίζω και ορθολογική. Ο σημερινός Δήμαρχος αποδείχθηκε νοικοκύρης και παρά τις δυσκολίες πρωτοπορεί, θέτει στόχους και τους υλοποιεί με αποφασιστικότητα και με αποτελέσματα ορατά από όλους και παραδεκτά από τους περισσότερους. Η Καλαμάτα άντεξε στην κρίση και εμφανίζει σταθερότητα και δείγματα ανάπτυξης. Η «Πρωτοβουλία για την Καλαμάτα» είναι μια ομάδα που πήγε ψηλότερα την Καλαμάτα.

Ποια είναι η αποστολή της Δημοτικής Κοινότητας και ποιες είναι οι λειτουργίες της;
Η καθημερινή λειτουργία της πόλης στο σύνολό της είναι υπόθεση και αποστολή της. Σχεδιάζει, προτείνει, διεκδικεί, συνεργάζεται με το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου, εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υλοποιεί δράσεις και προγράμματα, αποφασίζει για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρακολουθεί τα εκτελούμενα έργα, μεριμνά για τα προβλήματα και την κατάσταση των υποδομών, προστατεύει τη δημοτική περιουσία και το φυσικό περιβάλλον είναι αρμοδιότητες που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο που έχει καθορίσει ο νόμος. Η Δημοτική Κοινότητα πάνω από όλα όμως είναι η μεγάλη γειτονιά που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για μια κοινωνία πολιτών με αλληλεγγύη μεταξύ μας και παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Πόσο εφικτή είναι η βελτίωση των δράσεων σε μια εποχή τόσο δύσκολη οικονομικά;
Σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης, με μειωμένα τα έσοδα από το κράτος, με παγωμένα τα δημοτικά τέλη η Δημοτική Αρχή απορρόφησε και αξιοποίησε ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα και κατάφερε να αξιοποιήσει το κάθε ευρώ με διαφάνεια, εργατικότητα, μεθοδικότητα και με υποδομές που θα χαρούν οι επόμενες γενιές. Συγχρόνως με εκδηλώσεις εξωστρεφείς και με πανελλήνια απήχηση (λευκή νύχτα, καλαματιανό καρναβάλι ...) προσέλκυσε το ενδιαφέρον και αύξησε την εμπορική κίνηση. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να προχωρήσουμε μαζί με τους δημότες αλλά και τους εκτός της πόλης Μεσσήνιους με πρώτο τον Πρωθυπουργό μας. Μετά από εκατό χρόνια έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε Μεσσήνιο Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά που αποδεικνύει καθημερινά το ενδιαφέρον του για την προώθηση των ζητημάτων της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.

 

Περισσότερα για τον Παναγιώτη μπορείτε να δείτε στην σύντομη παρουσίαση του εαυτού του που ακολουθεί:

Γεννημένος το 1975 στη γειτονιά δίπλα από το Γήπεδο του Μεσσηνιακού ζω και αντιλαμβάνομαι τις δυνατότητες βελτίωσης και της επίλυσης ζητημάτων που μας απασχολούν. Στην Καλαμάτα που αλλάζει, η διαρκής αναβάθμιση της είναι στα χέρια όλων μας.
Εργάζομαι στη Καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ και συμμετέχω στους αγώνες των συναδέλφων μου εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Καπνοβιομηχανίες.
Κοινωνικά και πολιτικά πάντοτε ενεργός ασχολήθηκα με τα κοινά, με πιο πρόσφατη την αρμοδιότητα μου ως Γραμματέας της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.
Πεποίθησή μου είναι ότι "κάθε τόπος είναι οι άνθρωποί του" καθώς και ότι στη δύσκολη εποχή μας η κοινωνική μέριμνα πρέπει να είναι σημείο υπεροχής. Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, να αυξήσουμε τα αντανακλαστικά μας για την ανάγκη του συνανθρώπου, την προστασία του αδύναμου, τη φροντίδα του ηλικιωμένου, για το μέλλον και την προοπτική των νέων μας.
Ως νέος άνθρωπος που βιώνει την καθημερινότητα στη γειτονιά, στον εργασιακό χώρο, στις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες, αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, πιστεύοντας ότι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, η ανάπτυξη του τόπου μας και η δημιουργική εξέλιξη είναι αποτελέσματα της ατομικής πρωτοβουλίας και ευθύνης μέσα από την κοινή προσπάθεια και το ομαδικό πνεύμα.

Με το Δήμαρχο μας Παναγιώτη Νίκα και την «Πρωτοβουλία για την Καλαμάτα» και όλους τους πολίτες μαζί, η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας μπορεί και πρέπει να διεκδικεί, να αναλαμβάνει, να υλοποιεί δράσεις για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, για τον τουρισμό. Να μεριμνά για τις γειτονιές και τις πλατείες μας, για την παραλία και την αγορά, για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, για τα σχολεία και τους χώρους άθλησης, για μια πόλη που αξίζει να τη ζεις!
Για την Καλαμάτα που αγαπάμε ό,τι οραματιζόμαστε θα το καταφέρουμε_

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 

Είσοδος μελών 

Καταχωρήστε την επιχείρησή σας ΔΩΡΕΑΝ στον κατάλογό μας
dorean_kataxorisi

 

 

 

 

© 2005-2010 Kalamata Online - Ο Ηλεκτρονικός οδηγός της Καλαμάτας - Email: info@kalamataonline.gr

Conexus


JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval